Szpinakowe wrapy

Przedstawiam Wam bardzo łatwe do przygotowania wrapy szpinakowe, które możemy nadziewac tym czym lubimy. U mnie są to warzywa ale też często ser, szynka, grilowana pierś z kurczaka wszystko zależy od waszej fantazji.

Składniki na wrapy.

2 jajka

2 duże garscie szpinaku

2 łyżki mąki ryżowej

Przygotowanie

Do miksera wbijamy jajka, dodajemy wcześniej umyty szpinak i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Dodajemy mąkę i miksujemy jeszcze chwilkę. Patelnię smarujemy tłuszczem i wlewamy cześć smażymy jak naleśniki z obu stron. Pamiętać trzeba by obracać bardzo delikatnie. Z tej porcji wychodzą 3 wrapy. Ja do moich przed ułożeniem składników dodaje sos.

Przepis na sos do wrap.

1 łyżka ketchup

1 łyżka musztardy

2 łyżki jogurt naturalny

1 ząbek czosnku (można pominąć).

Wrapy smarujemy sosem i układamy nasze ulubione składniki. U mnie było papryka czerwona, cebulka czerwona, pomidory koktajlowe, sałata.

Pyszne, syte i zdrowe. Zachęcam do wypróbowania.

Smacznego

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

4 komentarze

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

  2. Nie całkowicie Twój, gdyż z Twojego się rozpadły. Więc zmodyfikowana wersja.
    Cieszę się że Ci się podobało 😊

  3. Monika Smulska przez przypadek skasowałam Twój komentarz zamiast źle wpisanej odpowiedzi.

  4. Jak fajnie, że mój przepis Ci się przydał Bożenko. Ja ostatnio zaszalałam i zrobiłam go z mąki owsianej. Pycha mniam. Fajny blog, gratki 🙂 komentarz Monika Smulska przez przypadek usunięty. Sorry Monika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *