Kotlety jajeczne

Witajcie. Mam dla Was przepis na kotlety jajeczne w ktorych, się zakochałam. Muszę Przyznać że nawet mój sceptyczny mąż zjadł ze smakiem. Przepis można modyfikować w/g Waszych smaków, jednak oryginalny smakuje idealnie.

Skladniki

÷ 3 ugotowane jajka
÷ 1 jajko surowe
÷ 1/3 czerwonej papryki
÷ pół pęczka szczypiorku
÷ pół pęczka pietruszki
÷ 100 gram ugotowanego kalafiora (może być bez)
÷ 2/3 łyżki bułki tartej (u mnie bezglutenowa)
÷ sól
÷ pieprz
÷ bułka tarta do otoczenia kotletów
÷ tłuszcz do smażenia (u mnie olej kokosowy)

Przygotowanie

Wszystkie składniki zaczynając od jajek kroimy na drobna kostkę, szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać. Kalafior rozgnieść widelcem. Dodajemy surowe jajko, przyprawy i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 min tak by bułka miała czas wchłonąć nadmiar wilgoci.
Po tym czasie formujemy kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy z obu stron.
Łatwo szybko i ekonomicznie.
Możemy podawać na ciepło z ulubioną surowką,również na zimno dobrze smakują.
Życzę smacznego.
Pozdrawiam
Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *