Makaron ze szparagami i łososiem

Od czasu do czasu trzeba zgrzeszyć,a jak już grzeszyć to czymś wyjątkowym i pysznym.
Zrobiłam więc dzisiaj makaron ze szparagami i łososiem, który uwielbiam i polecam wszystkim zwłaszcza że mamy sezon na szparagi.
Nie muszę Wam mówić że w takim dniu zjadłam ogromny talerz makaronu i aż wstyd się przyznać nie mam wyrzutów sumienia 😊
Więc do dzieła.

Składniki:

✓ 1 pęczek szparagów
✓ 1 puszka łososia gotowanego na parze
✓ 1 śmietana bez laktozy i glutenu
✓ 1/2 łyżki masła bio
✓ 100 ml przecieru pomidorowego
✓ pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Szparagami myjemy odcinamy twarde końce,kroimy na plasterki i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem.Smażymy do miękkości ( można podlać odrobiną wody szybciej będą miękkie)
Gdy szparagi mamy już miękkie dodajemy przecier pomidorowy i łososia.Łyzka rozgniatamy lekko łososia na drobne kawałki,po czym dodajemy śmietanę, dokładnie mieszając wszystko . Wyłączamy gaz i odstawiamy na bok.
W osolonej lekko wodzie gotujemy ( najlepiej swojski makaron),gdy jest już prawie miękki bierzemy nasza patelnię z sosem podpalamy gaz i gdy zacznie się gotować wrzucamy ugotowany makaron dokładnie mieszając.
Wykładamy na talerz i posypujemy zieloną posiekaną pietruszką.

Życzę smacznego.
Pozdrawiam
Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *