Migdałowe naleśniki z masłem orzechowym

 

14 LUTY  wszyscy   świętują    walentynki    to   i    ja   postanowiłam   zrobić  sobie  przyjemność  ,przyznam że  śniły  mi się  już po nocach.

Chciałam  żeby  było zdrowo i pysznie  i tak  powstały  naleśniki  migdałowe  z  masłem  orzechowym  bez glutenu  bez laktozy i  z   niewielką   ilością   węglowodanów.

Są  łatwe  w przyrządzeniu  i  szybkie  więc  nie zajmą  Wam  dłużej  niż  15 min.

 

Składniki

 

  • 4 jaja
  • 2 czubate łyżki mąki migdałowej
  • 0,5 łyżki  mąki  ryżowej
  • 1/2 łyżeczki  cynamonu
  • olej kokosowy  / do smarowania patelni/

 

Przygotowanie

 

Jajka   wybijamy  do miski  i  ubijamy  trzepaczką  dodając  pomału mąkę  i cynamon.

 

 

Ubijać  do momentu  aż jajka połączą  się  z  mąką tak  by  nie   było grudek.

 

 

Patelnie  smarujemy  olejem  kokosowym  / uwaga  tylko smarujemy nie  zostawiamy  tłuszczu  na patelni , gdyż  bedzie ciasto zjeżdżać  / ,wylewamy porcję  ciasta i rozprowadzamy na  patelni  .

Smażymy  z obu  stron   aż się  zarumienią.

Wykładamy   na talerz  ,smarujemy  masłem  orzechowym  i składamy .

 

 

Ciasto  na naleśniki   jest  dosyć  rzadkie  ale  proszę na to nie zwracać   uwagi  ,gdyż  naleśniki  wychodzą cieniutkie  i bardzo  smaczne.

Życzę  udanych Walentynek   i smacznych  naleśników.

Pozdrawiam  serdecznie

Bożena

 

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *